آموزش بهینه سازی سایت برای گوگل

آموزش بهینه سازی سایت برای گوگل اگر برای کسب‌ و کار خود وب‌سایتی راه‌اندازی کرده باشید، اولین نکته‌ای که پیش از راه‌اندازی باید به آن توجه کنید، بهینه سازی وب سایت است.

چراکه اگر تمامی هزینه‌های یک طراحی سایت را انجام داده اما به سئو و بهینه سازی سایت توجه نکرده باشید، تمامی این هزینه‌ها به هدر رفته است.

در حقیقت، با بهینه سازی وب سایت برای گوگل و سایر موتورهای جستجو، اعتبار بالاتر و رتبه بهتری در نتایج جستجو بدست خواهید آورد.

این امر به طور مستقیم به جریان درآمدی حاصل نیز ارتباط خواهد داشت. به همین دلیل، در این مطلب به طور کامل به آموزش بهینه سازی سایت برای گوگل می‌پردازیم و مبانی اساسی سئو را بیان می‌کنیم.

آموزش بهینه سازی سایت برای گوگل

تعریف بهینه‌سازی سایت

بهینه‌سازی سایت، فرآیند اجرای اصلاحاتی است برای رسیدن به سایتی که اهداف کسب‌وکاری شما را بهتر محقق می‌کند. این اهداف بسته به نوع کسب‌وکار شما بسیار با هم متفاوت خواهد بود.

اما نهایتاً هدف اصلی و عمده همگی سایت‌ها این است که بازدیدکنندگان به راحتی بتوانند یک فعالیت مشخص را به انجام برسانند.

بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جست‌وجو

بهینه‌سازی برای موتوهای جست‌ و‌ جو یا همان سئو (Search Engine Optimization) به معنی انجام فعالیت‌هایی است منجر می‌شود سایت‌ها هنگام جست­­جوی کاربران با کلیدواژه‌های مخصوص، در موتورهای جست‌وجو بهتر دیده شوند.

همه موتورهای جست­وجو شرایطی را طراحی کرده‌اند که هر ساله به‌­روز می‌شود و به هر وب‌­سایتی که برای آن شرایط بهینه‌­تر طراحی شده باشد، امتیاز بهتری می‌دهند

و طبیعتاً در نتایج جست­‌وجوی کاربران، آن سایت را بالاتر قرار می‌­دهند. برای دیدن الگوریتم امتیازدهی گوگل می‌توانید از راهنمای گوگل بهره ببرید.

روی کدام موتور جست‌وجو متمرکز شویم

موتو­رهای جست­وجوی گوناگونی با الگوریتم‌ها و قدمت‌های متفاوت وجود دارند، اما همان‌­طور که می­‌دانید، رهبر این صنعت گوگل است؛ اگرچه رقبای بزرگی چون ماکروسافت و یاهو نیز در این بازار حضور دارند.

در شکل زیر سهم بازار سایر موتورهای جست­جو مثل بینگ، یاهو، AOL، ASK، بایدو را می‌­بینید. اما شاید بتوان گفت سهم گوگل در کشور ما بیشتر از این اعداد خواهد بود لذا بهترین گزینه آن است

که زمان و پول خود را برای بهینه‌سازی سایت در گوگل اختصاص دهیم که البته با این کار سایت شما نسبتاً برای سایر موتورهای جست­‌وجو نیز تا حد خوبی بهینه خواهد شد چرا که بسیاری از الگوریتم ها و فاکتورهای بهینه‌سازی موتورها مشابه است.

موتورهای جست­‌وجو چگونه کار می‌­کنند

همان‌طور که می‌دانید موتورهای جست­‌وجو سعی می­‌کنند به شما کمک کنند در میلیاردها محتوایی که در لحظه در اینترنت منتشر می‌­شود بهترین نتیجه را بگیرید اما این دسترسی به این حجم محتوا چگونه صورت می گیرد.

  • خزنده‌ها :

ربات های اتوماتیکی هستند که به همه صفحات سر می‌­زنند و محتوای آن‌ها را بررسی می‌کنند.

  • ایندکس :

ربات‌­های خزنده گوگل نتیجه بررسی خود را اصطلاحاً ایندکس می‌­کنند تا ذخیره شده باشد. ازین روست که هنگامی که شما جست‌­وجویی انجام می‌­دهید

زیر یک ثانیه نتایج را به شما منعکس می­‌کند چرا که اگر می‌­خواست در لحظه جست‌­وجوی شما، میلیاردها میلیارد صفحه را جست‌­وجو می‌­کرد چندین دقیقه لااقل باید منتظر می‌­ماندیم.

بازاریابی با موتورهای جستجو (SEM) چیست Search Engine Marketing

بازاریابی با موتورهای جست­وجو در واقع یک چتری است که روی 2 مفهوم است :

۱. سئو

۲. تبلیغات در گوگل

بنابراین درواقع SEM به معنای آن است که برای بازاریابی با موتورهای جست‌وجو هم استراتژی سئو مناسبی داشته باشیم و هم آن که با تبلیغات کلیکی در موتورهای جست­‌و­جو در صدر نتایج ظاهر شویم.

چرا حتماً باید آموزش بهینه سازی سایت دید. چرا سئو لازم است

۱. سئو خوب یک سایت، جلب اعتماد و اعتبار می کند.

سایتی که در کلید واژه‌های مربوط به خودش در جست‌وجوی کاربران بالاتر دیده می‌شود، ناخودآگاه در ذهن آن کاربر یک حس اعتماد برانگیخته خواهد شد و آن وب­سایت را به عنوان یک سایتی قابل اعتماد تلقی خواهد کرد مگر آنکه عکس آن به او ثابت شود.

۲. سئو خوب به معنی تجربه کاربری خوب نیز هست.

هنگامی ­که شما می‌خواهید سئو سایت خود را بهبود دهید باید فعالیت‌­هایی را انجام دهید که آن فعالیت‌ها خواسته یا ناخواسته روی بهبود تجربه کاربری سایت شما نیز تاثیر خواهد گذاشت.

۳. سئو نسبتاً ارزان است.

شما در مقاله دیجیتال مارکتینگ چیست می‌توانید انواع تاکتیک‌­های بازاریابی دیجیتال را بخوانید. از بین همه تاکتیک‌های معرفی شده آموزش بهینه سازی سایت برای موتورهای جست‌­وجو از واجب‌­ترین‌هاست چرا که نسبت به سایر تاکتیک‌ها بسیار ارزان‌­تر است.

۴. اگر در صفحه اول گوگل نیستید، انگار نیستید.

آمارها نشان می­دهد که 3 نتیجه اول گوگل ( به جز ادوردزها ) بیش از 61 درصد کلیک­‌ها را به خود اختصاص می­‌دهند و فقط ۱۰ درصد کلیک‌ها به صفحه دوم می‌روند و این یعنی اگر در صفحه اول گوگل ( ایده آل 3 نتیجه اول است) نیستید، باید حتماً سعی کنید باشید.

آیا باید خودم روی سئو کار کنم یا باید به متخصص سئو برون‌سپاری کنم

با دیدن الگوریتم‌های جست‌­وجوی گوگل یا با سرچ کردن درباره سئو و آموزش بهینه‌ سازی سایت این حس در بسیاری از افراد ایجاد می‌­شود

که سئو موضوعی بسیار پیچیده است لذا صلاح می‌­بینند که آن را به یک آژانس سئو برون‌سپاری کنند. اگر یک آژانس سئو خیلی حرفه‌ای یا یک فریلنسر خوب باشد

شاید مزیت‌هایی برای شما مثل تخصصی‌تر کار کردن و سرعت بیشتر ایجاد کند اما این برون‌سپاری هزینه‌های دیگری ممکن است ایجاد کند که از فرصت‌های این کار بسیار چشمگیرتر است.

۱. برون‌سپاری سئو مثل برون‌سپاری بخش پشتیبانی مشتریان است.

سئو فقط درباره جایگاه شما در گوگل نیست بلکه درباره این است که بدانیم مشتریان ما چه رفتاری در سایت ما دارند، چه جیزی آن‌ها را ترغیب به یک کلیک یا یک عملیات خواهد کرد

و … لذا برون‌سپاری سئو یعنی از دست دادن تجربیات و اطلاعات بسیار ارزشمند از رفتار و علایق مشتریان ما.

۲. آژانس یا فریلنسر بد سئو شما را نابود خواهد کرد.

آژانس یا فریلنسری که به شما چنین جملاتی بگوید نابودکننده کسب‌وکار شما خواهد بود: سئو تضمینی، زیر یک ماه صفحه اول گوگل هستید، همه سئو تاکتیک است تاکتیک کبوتری،پاندا، دیپ مایند و …

که خیلی پیچیده است، رنک الکسا زیر 1000 تضمینی و دائمی و … اگر با چنین شعارهای تبلیغاتی کار سئو خود را به آژانسی برون‌سپاری کردید

آنها مجبور هستند از ابزارهای کلاه سیاه سئو استفاده کنند که به مرور گوگل سایت شما را شناسایی کرده و احتمالا جریمه خواهد کرد.

۳. سئو یک فعالیت دائمی است نه یک برنامه زمانی موقت.

اصلا نفس قرارداد بستن با یک آژانس برای یک مدت زمان مشخص به معنی آن است که سئو را درست درک نکرده‌ایم. سئو جزئی از فعالیت‌های مادام‌العمر یک کسب‌وکار است

نه این که مثلا به مدت یک سال به صورت یکی از پروژه‌های شرکت برون‌سپاری شود و بعد با سئو کاری نداشته باشیم.

در باب معایب برون‌سپاری سئو بسیار می‌توان سخن گفت لذا بهتر است از مزایای آن صرف نظر شود و خودمان دست به کار شویم.

با ابزارها و آموزش‌های در دسترس امروز، سئو آن قدرها هم مساله پیچیده‌ای نیست بلکه با رعایت چند نکته ساده شما چندین و چند رتبه در نتایج گوگل رشد خواهید کرد.

آموزش بهینه سازی سایت و سئو را امروزه شما می توانید از منابع بسیاری دریافت کنید یا اگر سایت وردپرس دارید افزونه هایی مثل افزونه Yoast SEO به خوبی با نکاتی ساده شما را راهنمایی می کنند تا نتایج بهتری بگیرید.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *